Szerettél táncolni az Inkluzív Jam alkalmakon? Szeretnéd kipróbálni milyen egy felszabadult, befogadó közösségben együtt mozdulni? Segíts, hogy létrejöhessen! 

Elindult az adományozási kampányunk! ITT elérhető.

Fotó: Csorba Károly

Mi, az ArtMan Egyesület tagjai, hisszük, hogy AKADÁLYMENTESÍTÉSRE A LELKEKBEN IS SZÜKSÉG VAN. A lelki akadálymentesítés pedig akkor tud megvalósulni, ha találkozunk, ha egy térben vagyunk, ha tapasztaljuk egymást, egymás korlátait és lehetőségeit. Az Inkluzív Jam egy olyan egyedülálló  közösségi kezdeményezés, mint egy táncház, aminek az egyes alkalmaira különféle sérüléssel élő emberek is érkezhetnek. Résztvevők lehetnek: kerekesszékesek, mozgássérültek, látássérültek, hallássérültek, halmozottan sérültek , autizmussal élők, pszichiátiai fogyatékossággal élők. Várjuk ép társainkat is, érdeklődő családokat, szülőket, gyerekeket, tinédzsereket, banki felsővezetőket, vagy akár különböző művészeti ágak képviselőit.

Alapélményünk az a felszabadult légkör, ami ezeket az alkalmakat jellemzi: BIZTONSÁG – ALKOTÁS – AKADÁLYMENTES KÖRNYEZET.

2019  tavaszán szeretnénk folytatni a tavaly megvalósult öt alkalmas Inkluzív Jam sorozatunkat. Az érdeklődés még most is óriási, az előző alkalmakkor alig fértünk el a teremben!

Az ArtMan Egyesületben sérült és ép táncosokkal közösen hozunk létre táncszínházi előadásokat éppen húsz éve. Előadásainkban  Magyarországon egyedülálló módon tudjuk az alkotó munkába bevonni a legsúlyosabban érintett csoportokat is. Nyilvános megmutatkozásainkkal rendszeresen kínálunk lehetőséget az akadálymentes kultúra megmutatására, befogadására, megértésére.

A sérült emberek és családjuk élethelyzetére gyakran az elszigeteltség jellemző. Mozgáscsoportjainkban nem csak a szabad mozgásra adunk teret, lehetőséget, hanem a a szabad döntésekre és az önmegvalósításra is.  A szülők számára szintén kikapcsolódást nyújtanak a heti rendszerességgel megtartott alkalmak, valamint a közönség előtt játszott előadásaink. Ez a munka sok figyelmet és erőfeszítést igényel az összes résztvevőtől, de a közös élmények hatása újra és újra megmozgat minket.

Kezdeményezésünk által a TÁNC és a közösségi alkotás MINDENKIÉ lehet. Legyél Te is résztvevő, támogass minket egy tetszőleges összeggel és gyere el az Inkluzív Jamre! 🙂