ARTMANUÁL – KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

Moderátor: Bóta Ildikó

A kerekasztal témája:

A testben, testen is megjelenő nehézségekkel kapcsolatos szemléletmódok, ezeknek megfelelő kezelési eljárások, a testi folyamatokhoz való viszonyulás érintéses, azaz manuális technikákon, elsősorban a Bowen alkalmazásán keresztül.

Beszélgetőpartnereim különböző hátterű és képzettségű Bowen alkalmazók:

  • Dr. Barta Zsuzsanna mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és reumatológus
  • Léderer Miklósné védőnő
  • Oláhné Fűz Ibolya, aki korábbi pedagógiai, vegyészi és közgazdasági háttér után természetgyógyász és alternatív mozgás-és masszázsterapeuta
  • Zagyva Judit gyermekápoló

Mindannyiuknak van tapasztalata különböző életkorú és fogyatékosságú emberek kezelésével kapcsolatban is.

Kortárs tánc-és mozgásszínházi háttérrel Bóta Ildikó mozgásművészeti és testtudati terapeuta egyedi címmel rendelkezik, melyet a Magyar Mozgás-és Táncterápiás Egyesületben is képviselt tevékenysége alapján az egyesület tanulmányi bizottságától kapott. Gyakorlati szakember, egyéni és csoportos helyzetben érintéssel kombinálva több, mint harminc éve dolgozik: Dévény féle Speciális manuális technika és Gimnasztika Módszer és Bowen, valamint Body Mind Centering, Cranio-sacral alkalmazás. A legkülönbözőbb életkorú és problémájú csoportokkal szerzett tapasztalat után innovatíve adaptálta a mozgás -és táncterápiát hátrányos helyzetű emberekre, elsősorban érzékszervi, értelmi és mozgásukban akadályozottakra, valamint autizmussal élőkre, pszichiátriai érintettekre. Az ezt a munkát összefogó és képviselő Artman Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület alapítója. Jelenleg a Budapesti Korai Fejlesztő Központ Egységes Gyógypedagógiai Módszertani intézmény és Óvoda Gyermekneurológiai és Gyermekpszichiátriai Szakrendelés munkatársaként vizsgál is, valamint segítő szakmában képződő, vagy dolgozó kollégákat mentorál. Állami és civil szerveződésben tanít, tananyagok, módszeradaptációk kidolgozásában is részt vesz (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia), publikál.


Az oldal a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.