Kopeczny Kata

ArtMan Egyesület elnökségi tagja; táncművész, astanga jóga oktató, testtudati mozgás-csoport vezető.

Gyermekkoromtól kezdve elbűvölt a mozgás, a tánc, így nem is volt kérdés, hogy milyen irányba haladjon az életem. A táncművészeti szakközépiskola elvégzése után, hosszú ideig maradtam a kortárs tánc közegében. 1996-tól, 13 éven keresztül dolgoztam a Szegedi Kortárs Balettben, mint társulati tag, később szabadúszó táncművész. Ez idő alatt volt alkalmam számos hazai és külföldi kortárs koreográfussal is együtt dolgozni, többek között a teljesség igénye nélkül: Itzik Galili, Miryam Naisi, Roberto Galvan, Juronics Tamás, Bozsik Yvette, Gál Eszter, Nagy Zoltán, Horváth Csaba. 2008-ban az addigi táncművészeti tevékenységemért a Magyar Koztarsasag Harangozo Gyula Diját megkaptam.

2009-ben mély belső igény formálta meg bennem azt az elhatározást, hogy a tánctól, mint előadóművészettől eltávolodom, és a mozgás, mint rekreáció, testtudati munka felé fordulok. 2010-ben kezdtem a Megálló Csoport Alapítványnál, ahol szenvedélybeteg fiatalokkal dolgoztam, mint mozgás csoportvezető. Az alapítványnál eltöltött három év alatt, számos nemzetközi és hazai művészetterápiás, érzékenyítő és drogprevenciós projektben vettem részt. 2011-ben kerültem kapcsolatba az ArtMan Egyesülettel, ahol elvégeztem a testtudati fókuszú rekreációs mozgáscsoport vezetői képzést, és itt ragadtam. Teljesen lenyűgözött az egyesület szakmai munkája, a tanáraim, mind tudásukkal, mind emberségükkel. A képzés befejezése után, eszembe sem jutott, hogy elhagyjam ezt a termékeny terepet, ami annyi sok embernek nyújt közösséget és épülést. Szerettem volna tevőlegesen is az egyesület hasznára válni, azt a sok pozitív megélést, tudást, amit kaptam visszaforgatni a csoportokba, a háttér munkába.

Időközben a táncművészet is visszatért az életembe, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat több darabjában is táncolok, mint meghívott vendég.


Az oldal a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.