Stresszkezelés

Stresszkezelő tréning

A piaci szférában jellemző munkahelyi stressz csökkentése mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló érdekeit szolgálja. Azoknak a munkatársaknak és vezetőknek segítünk bővíteni stresszkezelő stratégiáikat, akiket munkájuk során rendszeres stresszhatások érnek.

Ez a szolgáltatásunk egy 5 alkalomból álló tréningsorozat, melynek során testtudati és relaxációs technikákat alkalmazva segítünk a résztvevőknek, hogy a mindennapi stresszhelyzeteket eredményesen tudják leküzdeni. Főképp azoknak ajánljuk, akiknek munkájuk eredményes elvégzésében fontos, hogy nyugodtak maradjanak, hogy kommunikációjuk és viselkedésük HATÉKONYSÁGa a stressz hatására ne csökkenjen.  A tréning során megismert módszereket a résztvevők később egyénileg is alkalmazni tudják a mindennapjaikban, ami segít az EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSben, valamint a munkavégzés hatékonyságát is növeli.

Az egyesület szakemberei által kínált stresszkezelő tréning specialitása, hogy a kognitív (gondolati-TUDATI) és a szomatikus (TESTI) szintekkel egyenlő arányban foglalkozunk, a stressz kezeléséhez nem pusztán gondolati/pszichológiai, de a testre (izmokra, idegrendszerre) közvetlenül ható technikákat is gyakorlunk.  A tréning során mozgósítjuk a testünkben, mozgásunkban rejtőző  forrásokat, valamint jobban megismerjük reakcióinkat és az azok mögött húzódó motivációkat. Mindezek segítenek abban, hogy a mindennapokban és a munka során sikeresen kezeljük a feszült helyzeteket. Relaxációs és légzőgyakorlatokat sajátítunk el, megtapasztaljuk hogyan tudjuk egymást támogatni. Bővítjük nonverbális kommunikációs szótárunkat, amely segíti a hatékonyabb együttműködést. A kreatív, játékos foglalkozások során a testünk és szellemünk harmóniába kerül.

Mindez a fenntartható munkahelyi közeg, a hatékony belső és külső együttműködés felé vezeti a céget. A vállalat / szervezet szűkebb-tágabb értelemben vett üzleti sikeréhez a téning aktívan hozzájárul, hiszen:

  • segíti a tehetséges munkavállalók megtartását, munkájuk eredményesebbé tételét
  • fokozza a kommunikáció és az együttműködés hatékonyságát

artman_loffice_prw-8_

fotók: Kabarcz Zsófia, New Angle Team

A szolgáltatást a 2013-as Civil Licit Fenntarthatósági Árverésen, sikeres licitet követően a Szerencsejáték Zrt megvásárta, így 2014 tavaszán létrejött az egyesület és a vállalat közötti együttműködés. 2015-ben a Microsoft igényeire alakítva, a tréning egy módosított verzióját tudtuk megvalósítani, rövidebb időkeretben.


Az oldal a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.