Akadálymentesítés

Az ArtMan Egyesület megalakulása óta elkötelezett az akadálymentesítés iránt, mind fizikai értelemben, mind pedig a fejekben és lelkekben történő akadálymentesítés területén, a színpadra vitt előadásai révén megnyitott párbeszédek útján.

Missziónk révén alapvetően a részvételt akadálymentesítjük, hogy az alkotói és előadói folyamatokban sérültségtől függetlenül részt tudjon venni, aki erre nyitott és tehetséges.

A legutóbbi, 2015 márciusában megrendezett Paramorfózis című ArtMan estünk során a bemutatott előadásokat audio-narráció segítségével látássérült nézőink számára is hozzáférhetővé tettük.

Audio-narráció, mint szolgáltatás

Minden olyan eseményt, amit valóban akadálymentessé, hozzáférhetővé kívánunk tenni, a fizikai megközelíthetőség biztosításán túl érdemes hallássérültek (feliratozás, jelnyelvi tolmács) és látássérültek (audio-narráció) számára is akadálymentesíteni. Audio-narráció alkalmazható színházi előadások, filmek, konferenciák és oktatások, kiállítások, valamint egyéb rendezvények befogadhatóvá tételére. 

Színházi narráció: a narrátor szöveges információvá fordítja az előadás során látható, meghatározó képi történéseket, és valós időben, az előadás közben, egy fülmonitor (adó-vevő) segtségével a látássérült nézők számára közvetíti azt. 

Filmes narráció: a narrátor által megírt és rögzített hangsáv a film eredeti hangsávjára rákeverve, szervesen illeszkedik a film audio-textúrájához, miközben segít a látássérült nézőnek a film képi síkját befogadni, ezáltal a történetet követni. 

Akadálymentesítéssel kapcsolatban komplex tanácsadással, vagy audio-narrációs szolgáltatással is szívesen segítünk.

Munkamódszerek

Alkalmazott módszertan, testtudati munkák, BMC és SRT

Képzés

Az Egyesület által kidolgozott mozgásos és művészeti módszer alapjait ismerhették meg a hallgatók

SPARKS

Somatic Practices, Art and Creativity  (SPARKS) – Módszerfejlesztés

DOOL

A projekt során érzékenyítő programokat viszünk iskolákba.

Érzékenyítés

Célzott vagy éppen burkolt érzékenyítés egy-egy workshop vagy éppen vállalati tréning keretében.

Akadálymentesítés

Az ArtMan Egyesület elkötelezett mind a fizikai, mind pedig agondolati és lelki akadálymentesítés terén is.

Köszönjük

Nemzeti Együttműködési Alap logo

Az oldal a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Facebook

Megszakítás