Inkluzív jam

Az első olyan jam sorozat Magyarországon, ahol fogyatékos és ép emberek közösen táncolhatnak, zenélhetnek. Az első alkalom után (I. ArtMan Nap) öt alkalmas sorozatot valósítottunk meg 2017 őszén-telén, nagy sikerrel. 

Alapélményünk az a felszabadult légkör, amely a vegyes képességű alkotó tereket jellemzi. Biztonság, alkotás –  akadálymentes környezetben.

Várunk mindenkit, aki az ArtMan Napon részt vesz, egy összegző, lezáró közös táncra!

Laikusokat, táncosokat, zenészeket, mozgássérült, autista, értelmi akadályozott és látás-vagy hallássérült embereket, pszichiátriai fogyatékossággal élőket, halmozottan érintetteket. Fiatalokat, időseket! Valamint mindenkit, aki a felsorolásból kimaradt, de kedve van a kísérletezéshez, ezért lesz velünk.

Inspirációs forrásaink: alkotóerőnk, egyediségünk és korlátaink.  

A jam házigazdái: Farkas Dorka, Gál Eszter, vendég: a Tánceánia Együttes tagjai

Tánceánia Együttes az első és máig egyetlen vegyes képességű kortárs táncegyüttes hazánkban. Bóta Ildikó alapította, jelenleg Farkas Dorka, Gál Eszter és Kálmán Ferenc vezetik. Az együttes tagjai, legyenek épek vagy mozgásukban ill. beszédükben korlátozottak, egyenrangú partnerekként hoznak létre mozgás-színházi előadásokat az elmúlt több mint 15 évben.

Farkas Dorka Az ArtMan Egyesület elnökségi tagja, előadóművész,  kreatív-tánc oktató, testtudati mozgás-csoport vezető. 2011 óta a Tánceánia tagja, 2014 óta társvezetője. A Baltazár Színház társulatának mozgástanára. Az elmúlt években számos inkluzív  és közösségi tánc programban dolgozott csoportvezetői és szervezői minőségben. Alkotóként a jelen idejű kompozíciók és az improvizáció foglalkoztatják.

Gál Eszter táncművész, táncpedagógus, a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanít. Az ArtMan Egyesület egyik alapítója és 2002 óta a Tánceánia Együttes tagja, majd 2011 óta társvezetője. 1993-tól készíti darabjait, rendszeresen fellép csoportos és szóló improvizációval itthon és külföldön. Számos hazai és nemzetközi projektben vesz részt. Az IDOCDE (www.idocde.net) egyik alapítója, 2013 óta vezető koordinátora és kutatója

További tevékenységeink

Érzékenyítés

Célzott vagy éppen burkolt érzékenyítés egy-egy workshop vagy éppen vállalati tréning keretében.

Vállalati tréning

A piaci szférában jellemző munkahelyi stressz csökkentése a munkáltató és a munkavállaló érdekeit is szolgálja.

Oktatás

Az Egyesület által kidolgozott mozgásos és művészeti módszer alapjait ismerhették meg a hallgatók

SPARKS

Somatic Practices, Art and Creativity  (SPARKS) – Módszerfejlesztés

DOOL

Ez a projekt egy iskolai érzékenyítő program, melyben fogyatékkal élő személy kerül a központba.

Megszakítás