Adó 1%

Minden magánszemély jogosult a személyi jövedelemadó 1%-át egy közhasznú civil kedvezményezett részére, további 1%-ot egy technikai számmal rendelkező elismert egyház részére felajánlani. Az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület örömmel fogadja a civil szervezetek számára felajánlható 1%-odat, amit aztán missziónk megvalósítására fordítunk.

Adószámunk: 18120426-1-41

Hogyan és mikor ajánlhatom fel személyi jövedelemadóm 1%-át?

Az 1% felajánlása csupán néhány percet és gondos odafigyelést igényel.

1.) Ha a NAV készíti el az adóbevallásod:

  • ha ügyfélkapun keresztül, online felületen készül az adóbevallás, akkor a NAV által küldött adóbevallás ellenőrzése során ne feledkezz el rendelkezni adód 1%-áról! Neked két gombnyomás, a sérült embereknek viszont alkotói és előadói kiteljesedést és önismereti folyamatot jelent, ha megadod az Artman Egyesület adószámát. Határidő: május 22.
  • ha postai úton érkezik az ellenőrzendő bevallás, akkor a visszaküldött dokumentumhoz mellékeld az adószámunkkal kitöltött rendelkező nyilatkozatot. Online kitölthető majd kinyomtatható rendelkező nyilatkozatot itt találszHatáridő: május 22.

2.) Ha könyvelő közreműködésével, illetve saját magad készíted el az adóbevallást:

  • ha ügyfélkapun keresztül online készíted el az adóbevallást, akkor a megfelelő részt kitöltve néhány pillanat alatt rendelkezhetsz az adód 1%-áról. Így, akár az alábbi NAV segédletét használva, egyszerűen, percek alatt rendelkezhetsz on-line is az 1%-ról (Határidő: május 22.):

  • ha nyomtatott formában, postai úton adod be a bevallást, akkor a kitöltött rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt elküldheted postán, vagy leadhatod személyesen a NAV ügyfélszolgálatán. Online kitölthető majd kinyomtatható rendelkező nyilatkozatot itt találszHatáridő: május 22.

3.) Ha a munkáltatód készíti el az adóbevallásod:

  • a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 10-ig lezárt borítékban add le a munkáltatódnak. Formai követelmény, hogy a lezárt borítékon rajta legyen a saját adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod! Határidő: május 10.

4.) Az adóbevallástól függetlenül is rendelkezhetsz az 1%-ról:

Ha egyébként bárhogyan, de bevallottad már a 2016-os éved adóját, és van SZJA összeg, amibő az 1% felajánlható, akkor postán vagy személyesen egy NAV ügyfélszolgálaton is leadhatod a rendelkező nyilatkozatot, a bevallástól függetlenül. A kinyomtatott és kitöltött rendelkező nyilatkozatot, amit itt találsz, tedd egy lezárt borítékba, és írd rá az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig írd alá a borítékot. Határidő: május 22.

1%

Mi történik adóforintjaiddal, ha hozzánk kerül?

Munkánk alapját mozgáscsoportjaink rendszeres működése biztosítja. Ebből tud minden egyéb (oktatás, színpadi alkotás) kinőni, és fejlődni. Ha az ArtMan Egyesület javára rendelkezel adód 1%-áról, ezeknek a vegyes képességű csoportoknak a működését támogatod.

Az átlagos egy százalék értéke az utóbbi években 4 ezer forint körül állapodott meg. Mire is jó ez az összeg?

  • mozgásos önismereti foglalkozáson nagyságrendileg a csoportvezető vagy az asszisztens tiszteletdíja tud ez lenni, egy-egy alkalommal;
  • sérült táncosaink sokszor csak az arra alkalmas járművel tudnak utazni – egy felajánlott 1% nagyságrendileg 2 fuvar díja;
  • fellépésekkor pl. 1-1 pár fellépőnadrágot, ruhát, jelmezt vagy kelléket; esetenként fejlesztő eszközt tudunk minden egyes felajánlásból vásárolni.

Köszönjük az eddigi felajánlásokat!

Megszakítás