Vállalati tréning

Az ARTMAN EGYESÜLET művészeti, terápiás és oktatási programokon keresztül sérült és ép emberek számára nyitja meg a közös tánc, önismeret és művészi alkotómunka lehetőségét. Magyarországon egyedülálló módon tudjuk az alkotó munkába bevonni a legsúlyosabban érintett sérült csoportokat is. Dolgozunk látássérült, autizmussal élő, értelmi akadályozott személyekkel is vegyes csoportban. 2018-ban az egyesület művészeti munkáját Lábán Rudolf különdíjjal értékelte a színházi szakma, 2019-ben a Fidelio Klut50 válogatásába kerültünk be az “Ügy” kategóriában. MISSZIÓNK: „Közös ALKOTÓI TÉR létrehozása – a TÁNC és a terápia eszközeivel – ÉRTÉKEINK és sérüléseink mentén – az ELFOGADÓBB társadalomért.”

Az ArtMan Egyesület szakemberei több mint húsz éve teszik hozzáférhetővé az alkotásban való részvételt, a kreativitás megélésének lehetőségét fogyatékkal élők és épek számára is, ezzel akadálymentesítve az előadói részvételt. A vegyes képességű előadókkal létrehozott előadások bemutatásával célunk, hogy az akadálymentesítés a lelkekben is megtörténjen. A tréningjeink során a résztvevők relaxációs és légző gyakorlatokat sajátítanak el, megtapasztalják, hogyan tudják egymást támogatni nonverbális eszközöket használva, valamint közvetlen közelből tapasztalják meg a mozgásban/testben rejlő különleges erőt. Ezáltal bővül nonverbális kommunikációs szótáruk, amely segíti a hatékonyabb együttműködést.

A fent megfogalmazott missziónk mentén értékajánlatunk többféle programot tartalmaz. Ezek egy része olyan érzékenyítő – inkluzív tréning, ahol egy fogyatékossággal élő és egy ép csoportvezető vezeti az alkalmakat együttműködésben, ezáltal szociális és társadalmi hangsúlyt adva programjainknak; másik részük ép csoportvezetőkkel kiajánlott fejlesztő tréning, amiben a testi megélések és mozgásos – térbeli folyamatok képezik a hatás alapját.

Vállalati tréningjeink elsődleges célja a megrendelő cég munkatársainak fejlesztése adott témában. Itt az elsődleges hatás tehát a tréningen résztvevők egyéni és csoportos fejlődése, ezáltal életminőségük és
hatékonyságuk növekedése. Másodlagos, de nem kevésbé fontos hatás a közös munka eredményeképpen ha vegyes képességű vezetőkkel kéri a cég az adott tréninget, a munkatársak nyitottá válása a társadalom sérült tagjaival történő együttélésre, interakcióra, közös munkára, az általunk mutatott minta tanulságai alapján.

Érzékenyítő – inkluzív programjaink

látHATÓ tánc

látHATÓ tánc – kreatív mozgás a látás és annak hiánya mentén 2 órában.

Kulcsszavak: Mozgás, látvány – látvány hiánya, kapcsolat önmagunkkal, társainkkal

A tréning célja: A workshopot az Artman Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület vak és
látó szakemberei vezetik. A tréning során azzal kísérletezünk, hogyan mozdít minket a látvány és annak hiánya. Megtapasztaljuk, hogy a mozgás, a tánc nyitott és csukott szemmel hogyan visz át minket különböző tudatállapotokon. Figyelmünk külső és belső tájakon vándorol, melyek formát öltenek a mozdulatainkban. Az egyéni testtudati munkán, páros gyakorlatokon és csoportos alkotáson keresztül éljük meg saját testünket, a teret, kapcsolódásokat a többiekkel.

2IN1 Érzékenyítő - stresszkezelő tréning

2IN1 Érzékenyítő – stresszkezelő tréning – inkluzív vezetésű tréning 2×3 órában.

Kulcsszavak: Érzékenyítés, stresszkezelés, elfogadás

A tréning célja: Teret kínálni a résztvevők számára, hogy egy elfogadó közegben ránézzenek

 • Mik a fő stressz források az életükben?
 • Ezek hogyan hatnak rájuk és környezetükre?
 • Milyen stresszkezelő stratégiáik vannak?
 • Hogyan tudják őket fejleszteni, eszköztárukat gazdagítani?

Megközelítésünk sajátossága, hogy különös figyelmet fordítunk a non-verbalitásra, mely emberi kommunikációnk jelentős, ám kevésbé tudatos részét alkotja. Mozgásos önismereti csoportjaink, és testtudati metódusok tapasztalatait emeljük át ebbe a tréningbe. A változtatáshoz, fejlődéshez vezető
első lépések a megélés, a felismerés, tudatosítás.

Mozgásban a kultúra

Mozgásban a kultúra – inkluzív táncszínházi előadás és feldolgozó foglalkozás egyben 2-3 óra időtartamban.

Kulcsszavak: Befogadás, tánc, színház, közösségi művészet, élmény

A tréning célja: Megmutatni azt a különleges erőt, ami a vegyes képességű művészeti alkotásokat jellemzi, és tabuk nélkül dolgozni fel az élményt, védett környezetben. Előadásaink hatását könnyed, természetes folyamat során emésztjük meg, az alkotókkal közösen. Segítünk értelmezni, tovább vinni az élményt, bízva abban, hogy mindannyian többé válunk a találkozástól.

Családi nap

Léleksimogató

Léleksimogató – stresszkezelő program 10 percben, 4-6 fős csoportokban.

Kulcsszavak: Találkozások, érzékszervek, feltöltődés

A tréning célja: A Léleksimogató programon kis csoportokkal dolgozunk, rövid, cca. 10 perces
találkozások erejéig. A találkozás során egy rövid gyakorlatsort csinálunk végig közösen, ami segít a mindennapok feszültségét oldani, és a fáradtságot levezetni; továbbá lehetőség nyílik az érzékszervek (hallás, látás, tapintás, egyensúly) kiélesítésére, a szemlélődésre, vagy akár egy-egy érzékszerv átmeneti kikapcsolására a másfajta észlelés megtapasztalása érdekében.

Társakkal mindig könnyebb

Társakkal mindig könnyebb – játékos – csoportos stresszkezelő tréning mozgással 50 percben.

Kulcsszavak: Közösség, játék, stresszmentes övezet

A tréning célja: Stresszkezelés, egészségmegőrzés családi napon, nagyobb volumenű rendezvényeken 15-30 fős csoportok részére. A foglalkozás első felében egymásra és a közösségre fókuszáló játékos gyakorlatok követik egymást, majd az irodai jóga jellegű gyakorlatok következnek, aminek a gyakorlatsora megtanulható, tovább vihető a foglalkozásról a kinyomtatott gyakorlatsort követve, majd testtudati fókuszú, stresszoldó relaxáció zárja a folyamatot.

Vezetőknek ajánljuk

Vezetői kompetencia tréning

Vezetői kompetencia tréning – ismerje meg vezetői kompetenciáidat nonverbális eszközökkel a mozgáson keresztül 1×3 órában.

Kulcsszavak: Kompetencia – mozgás – kommunikáció

A tréning célja: Tréningünk elsősorban a csoportdinamikákkal és a csoportos interakciókkal
foglalkozik, és olyan kompetenciákra világít rá, amik elengedhetetlenek egy sikeres vezető eszköztárában:

 • innovatív, proaktív szemlélet,
 • a belső energia használata megjelenik mind a döntésekben, mind a kommunikációban, ez a tenni akarás megnyilvánulása,
 • felelősségvállalás,  „ownership”
 • az érzelmek pontosabb érzékelésére, megértésére és kezelésére való képesség, valamint a gondolkodás érzelmek segítségével való előmozdítása.

Mozgás az irodában

Mozgasd át az agyad!

Mozgasd át az agyad! – irodai átmozgató tréning a hatékonyság jegyében 30 percben.

Kulcsszavak: Szellemi kapacitás/ aktivitás – mozgás /passzivitás

A tréning célja: Főleg ülő munkát végző kollégák munkavégzésének hatékonyságához tud
nagyban hozzájárulni ez a program. A munka ritmusához illeszthető, célzott hatékonyságnövelő tréning ugyanis a mozgáson/testen keresztül az intellektuális teljesítményre/szellemi kapacitásra hat. A tréning elemei olyan jóga, relaxációs, önmasszázs, reflexpontos szemtorna, gerinc nyújtó, vállöv-lazító gyakorlatokból állnak, amik könnyedén elvégezhetőek munkahelyi környezetben is.

Speciális érzékenyítő ajánlatunk

Mindegyik nem inkluzív vezetésű tréningünket lehetőség van, összekapcsolni egy speciális érzékenyítő programmal, vegyes képességű társvezetés keretében. A tréner közösen vezeti a csoportot egy halmozottan sérült, vagy látássérült tréningben jártas szakemberrel. Ezáltal a résztvevők a választott téma keretein belül, megtapasztalnak egy fogyatékossággal élő szakembert csoportvezetőként. Ez a helyzet modellt kínál az empatikus, egyenrangú együttműködésre.

Eddigi együttműködések

 • Microsoft: játékos – csoportos stresszkezelő program mozgással 50 percben, 30-40 fős csoportokban. Résztvevők száma 150 fő.
 • British Petrol: Családi Nap – Léleksimogató (stresszkezelő) program 10 percben, 4-6 fős csoportokban. Résztvevők száma: 300 fő.
 • Budaörsi Önkormányzat: vezetői kompetencia tréning – ismerd meg vezetői kompetenciáidat nonverbális eszközökkel a mozgáson keresztül, 2 csoporttal. Résztvevők száma 20 fő.
 • Szerencsejáték ZRT.: 5 alkalmas stresszkezelő tréning értékesítőknek 5 x 1,5 órában. Résztvevők száma 12 fő.
 • ING: 5 alkalmas irodai jóga. Résztvevők száma 4-8 fő/ alkalom.
 • Morgan Stanley: inkluzív vezetéssel stresszkezelő – érzékenyítő tréning 2x 3 órában. Résztvevők száma 9 fő.
Megszakítás