Mozgáscsoportok

Az egyesület működésének alapja a MOZGÁSOS ÖNISMERETI SAJÁTÉLMÉNY CSOPORTok vezetése. Ezen csoportok mindegyike integráltan működik, ép és fogyatékkal élő résztvevők közös, önfejlesztő terepeként.

Tánceánia együttes

A legrégebben működő mozgáscsoport, mely egyben rendszeres alkotói munkával és fellépésekkel vegyes képességű táncegyüttesként is működik. A mozgássérülteknek működtetett csoportban főként nem, vagy nehezen beszélő és mozgó, súlyos halmozottan fogyatékos, vagyis kommunikációjukban erősen gátolt emberekkel dolgozunk, heti egy alkalommal. Csoport vezetője Gál Eszter, Kálmán Ferenc és Farkas Dorka.

ArtMenők Művészeti Program

Az ArtMenőkkel Magyarországon először indul olyan előadóművészeti oktatási program, amelyben különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt képződhetnek. A programban résztvevő fiatalok megismerhetik az inkluzív alkotói és előadóművészeti folyamatokat, kortárs közösségben dolgozhatnak a próbateremben, a színpadon, és gazdagodhatnak egymás tapasztalataiból.

Tanáraink több éves tapasztalattal rendelkeznek különböző fogyatékossággal élő résztvevőkkel való csoportmunkában. Mészöly Andrea oktatásvezető – szomatopedagógus, koreográfus; Jobbágy Bernadett – koreográfus, rekreációs mozgáscsoport vezető; Tóth Károly – érintett tapasztalati szakember, színháztörténész, táncművész.

Korábbi csoportok

ÉNO – Értelmi Akadályozott Csoport

Autista Csoport

Megszakítás