2017. március 1., 19 óra 

Az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület bemutatja:

artman_T_est

az ArtMan Egyesület előadói estje a Trafó KMH-ban

Az ARTMAN EGYESÜLET az egyetlen vegyes képességű kortárs mozgásszínházi alkotó közösség Magyarországon. Művészi hitvallása, hogy sérült és ép előadóművészek egyenrangú partnerekként fedezik fel és mutatják meg a közönségnek a mindannyiunkban jelen lévő teremtő erőt.

Egy est, két felvonás, két premier vegyes képességű alkotókkal és előadókkal.

Jegyár

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Jegyeket on-line, vagy a helyszínen pénztári nyitvatartási időben tudsz váltani. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva: ne hagyd a jegyvásárlást az utolsó pillanatra!

Az est mozgássérült közönségünk számára is elérhető!

Folyamatosan frissülő tartalom a FaceBook eseményben!

Mészöly Andrea: Az Én házam

Az én házam az én testem. Néha egy végtelen útvesztő. Egy zűrzavaros nyüzsgés. Számtalan reflexió. Egy forgolódás – amiben állok, anélkül, hogy elindultam volna. Egy út, egy bizonytalan karambol a sötétben, egy kapcsolódás. Szinkronicitás.

Az Én házam című előadásban a kortárs tánc, a videó animáció és az élő színház kapcsolódásait kutattuk Bruckner Csaba halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott előadó bevonásával. A különböző irányokból és kvalitással érkező alkotókkal – színész, táncos, képzőművész, videó-hang animátor – együttműködve a Testtel, mint információkat felvevő, tükröző és emlékező objektívvel foglalkoztunk, ami lehet egyszerre személyes és személytelen, pártatlan is. A fizikum korlátai és az individuum útvesztőin túl, azokat az utakat kerestük, amiben összhangra találhatunk egymásban.

Koreográfus, rendező: Mészöly Andrea

Előadók: Bakó Tamás (táncművész), Bruckner Csaba (mozgáskorlátozott előadóművész), Kövesdi László (színész)

Videó, animáció: Duliskovich Bazil (képzőművész)

Hang, programozás: Bényi Gergő (hang, videó művész)

M.Andi_Az Én házam_vágott

Fotó: Pecsics Mária

Tánceánia Együttes: Fehér…

Mi, a Tánceánia Együttes, a pillanatban alkotunk. A próbákon megszülető táncok mintha kész alkotások lennének. Minden együtt töltött alkalom a megismételhetetlen tér és idő és mozdulat és kapcsolódás élménye. Úgy vagyunk együtt jelen, mintha minden perc az első és egyben az utolsó lenne.

...kitartott, hosszú „térben”, pihenés után, egy erőteljes mozdulat. Csak egy, aztán a csend. Marad az érzet, a finomság és… minden megy tovább… de mégis minden más. Lassú átváltozás, belül nagy sebességgel mozduló mozdulatok. Csak gondolom, hogy táncolsz vagy látlak táncolni a mozdulatlanságban…

…úgy vagyok része a táncnak, hogy nem kell senkihez sem odakötni magam

…táncoljunk – most – együtt

Minden kép, jelenet, mozdulat a társulat alkotása, amit a két rendező szervez, rendez, formál valami ismeretlen eggyé.

Rendezés: Farkas Dorka, Gál Eszter

Asszisztens: Kálmán Ferenc

Alkotó előadók: Ádok Marietta, Bocskai Gábor, Eötvös Judit, Eszes Dávid, Farkas Dorka, Gábor Marina, Gál Eszter, Kalácska Levente, Kálmán Ferenc, Környei Kristóf, Limberger Esra, Potoczky Gábor, Tóth Károly

Zene: Bujdosó János

Paramorfozis JGy 082_invert

Fotó: Jókuti György képe alapján

(A videó egy korábbi – Álompart c. – előadás képei alapján készült.)

Az est során:

Fényterv és világítás: Nagy Zoltán

Hangosítás: Kádár Mihály

Konferál: Gyulavári Ágnes (elnök)

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Nemzeti Kulturális Alap – Táncművészeti Szakmai Kollégium, Műhely Alapítvány, MEREK, hello holnap!, BME Rajzi és Formaismereti Tanszék