„»Mikor kiemelnek a kerekesszékből, szembesülök a valósággal, hogy nem tudok táncolni és mégis tudok« – mondta az IDOL egyik résztvevője. Táncolni valóban több, mint csupán mozogni; ez egyben önkifejezés és átlényegülés a mozgási energia által, ami érkezhet kívülről, az egyénen túlról is. Ahogy a nem-normativizálható testeket gyöngéden megérintik, mozgatják és hordozzák, látjuk a korlátaik feloldódását a bizalom és a kölcsönösség által.
 
A beleegyezés nem magától értetődő, ha valaki nem tud beszélni, vagy akár csak a kezét felemelni. A kezdeményezés szabadsága és olyan apró gesztusok, mint egy biccentés jelzik, hogy a résztvevők önként vesznek részt a folyamatban, amely egyensúlyra törekszik köztük és a professzionális táncosok között.
Több mint egy éven át dolgozva a csoporttal a többszörös Lábán-díjas koreográfus Hód Adrienn sajátos, improvizációs technikákon alapuló workshop-módszert fejlesztett a nem-normativizálható testekkel közös munkára. Először a társulat tagjaként csatlakozott a próbákhoz, hogy minden mozdulatot, minden egyes impulzust belülről megértsen, majd ezeket kiemelhesse és felnagyíthassa. Hagyta, hogy a különböző testek tanítsák őt, és a természetes csoportdinamikákból hozott létre előadást, a kiszámíthatatlanságot kreatív hajtóerőként elfogadva. Mindent megtett, hogy a résztvevőkből a legjobbat kihozza, tágítva a határaikat, ösztönözve őket a személyes bevonódásra és a visszajelzésre. Különleges munkamódszere a világon bárhol alkalmazható, hogy megtapasztaljuk az akadálymentesítést testben és lélekben, ami a társadalmi szemléletformáláshoz szükséges, hogy a köztereket, a jogot és az élet valamennyi területét akadálymentessé tegyük.” ▷▷ Bálint Orsolya, kurátor
 
Előadók: Gláser Márton, Gyulavári Ági, Kacsó Imola, Karcza Boglárka, Kerekes Tamás, Marián Márk, Mészöly Andrea, Nagy Levente, Pakh Anna, Pataki Panka, Sudár Henrietta, Tóth Kata, Tóth Károly, Vay Ábel.
Rendező, koreográfus: Hód Adrienn
Művészeti asszisztensek: Kacsó Imola, Gláser Márton
ArtMenők szakmai/csoportvezetők: Mészöly Andrea, Gyulavári Ági
ArtMenők szakmai/csoport asszisztensek: Sudár Henrietta, Tóth Károly
Zeneszerző: Mákó Rozi
Fénytervező: Dézsi Kata
Stylist: Szeri Viktor
Fotók: Ofner Gergely, Bede Kincső
Az ArtMenők Művészeti Program vezetője: Kopeczny Kata
 
Külön köszönet az ArtMenők szülőknek a támogatásukért!
 
▷▷ További részletek a 𝐝𝐮𝐧𝐚𝐏𝐚𝐫𝐭𝟔 oldalán ▷▷ https://tinyurl.com/dunapart6-idol
▷▷ A 𝐝𝐮𝐧𝐚𝐏𝐚𝐫𝐭𝟔 teljes programja ▷▷ https://www.dunapart.net/hu/program/schedule.html