Közhely – élet-disco, audio-narrációval

2014 december 3. 20:00 Trafó Kortárs Művészetek Háza

Közhely

A Tünet Együttes Közhely – élet-disco című előadását 2014. december 3‑án közönségünk látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játsszuk a Trafó Kortárs Művészek Házában.

Az előadáshoz tartozó hangos meghívót, bevezető narrációt itt hallgathatod meg: http://youtu.be/DnoPHBNIFnM

 Az előadás alatt a narrációt egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül hallgathatjátok. Az eszközök limitált számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük, hogy részvételi szándékodat minél előbb jelezd az alábbi elérhetőségeken:

Jobbágy Bernadett: onop02@gmail.com / +36 30 864 0098

 

Kedvezményes jegyárak:

látássérült vendégeinknek 1400 Ft

kísérőiknek 1600 Ft

 

Közönségünk látássérült tagjai és kísérőik az előadás előtt 18:45-től színpadbejáráson vehetnek részt.

 

Az est menete:

18:30 – érkezés, találkozó a ruhatár előtt

18:45 – színpadbejárás

19:15 – a színpadbejárást követően lesz idő a mosdók és a büfé meglátogatására

19:45 – készülékek és fülhallgatók kiosztása, üzembe helyezése

20:00 – előadás

Az előadás után várunk szeretettel élménymegosztásra, tapasztalatcserére.

 

Amennyiben szeretnél jönni, de a színházba való eljutás gondot okoz, kérlek, jelezd a fenti elérhetőségeken, és megpróbálunk segíteni.

 

A Közhely – élet-disco próbafolyamatának egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata. Az öt szereplő személyes története úgy mixelődik össze a járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat.

 

Az előadás a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élőben kevert zenével, DJ közreműködésével. A nézők könnyen magukra ismerhetnek a gesztusokban, a mozdulatokban és a történetekben, akárcsak egy pop dalban.

 

„Ardai Petra és a Tünet Együttes találkozása bő egy év leforgása alatt újabb szeretnivaló, jó levegőjű, keresetlen könnyedsége mellett is húsba vágó kérdésekkel szembesítő előadást eredményezett. Moszkva tér, végállomás, leszállás. Kérjük, hagyják el a szerelvényt.” (Králl Csaba, Revizor)

 

„A homo ludensek mindent modelleznek, absztrahálnak, ami elképzelhető, illetve elképzelhetetlen. Bajnai Gordon sajtó tájékoztatójától a terítőket áruló erdélyi nénin, a fölényes gimnazistán, a barátságos szociopatán, a hittérítőn, az Órán, a Gombán, a fornettisen, a tarháló hajléktalanokon, az óvszer-automatán át a tűzcsapig és a mellette éktelenkedő, piros festékfoltig.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

 

Rendező: Ardai Petra

Koreográfus-asszisztens: Hód Adrienn

Előadók-alkotótársak: Cuhorka Emese, Gőz István, Valencia James, Szabó Réka, Szász Dániel, Varga Vince

Zene, hang, zörej: Varga Vince

Kosztüm: Szabados Luca

Fénytervező: Szirtes Attila

Külön köszönet: Furulyás Dóra, Kárpáti Péter

 

Narrátor: Jobbágy Bernadett

 

http://tunetegyuttes.hu