Kedves Barátaink!
Elindítjuk az ÚJRA NYITVA rovatunkat, amiben az egyesület tagjait kérdezzük arról, hogy ki hogyan élte meg a COVID-19 helyzetet, mik a tervei a következő időszakra.

Következzen tehát az első válaszadónk: BARKÓ TAMÁS

1. Mivel töltötted az időt az elmúlt/tavaszi hónapokban?

A láthatatlan kiállítás a főállásom, az első két hétben elmentem táppénzre, utána pedig elkezdtem home office munkát végezni. Egy éve nem origamiztam, most újra elővettem. Eleinte régen megtanult modelleket elevenítettem fel, később újakat is tanultam online video chat-en keresztül. Kisfilmek is készülnek ezekről a munkákról amelyek fel is kerülnek a youtube-ra, naplót is kell vezessünk. Gyakran főzök, olyan ételeket is, amiket még nem csináltam. Filmeket nézek, hetente többet is, feliratkoztam a hbo go csatornára.
Könyvet is olvasok, szeretném megszeretni az olvasást, hogy mindennapos tevékenységgé váljon, ezért csinálom. A harmadik könyvnél járok, két Coelho: Zahír és a Tizenegy perc, valamint olvastam az Egy év Provence-ban Peter Mayle-től. Most van idő bakelit lemezeket is hallgatni, igyekszem olyanokat kiválasztani amiket még nem hallottam , mert csak évek óta itt állnak a polcokon.

2. Mi változott meg a mindennapjaidban a covid-19 helyzet hatására?
Egyszóval minden. Bővebben: előtte jöttem és mentem, csak elmenni és hazajönni láttak a ház lakói. Most két-három naponta mozdulok ki, sűrítve a bevásárlást és az intézni való ügyeket. Nem jellemző rám egyáltalán,hogy itthon ülő típus lennék. Így viszont nincs más választás és evvel együtt egész jól sikerül tartani a kereteket és rendszert vinni a mindennapokba.

3. Próbáltál-e ki valami újat?
Vezetek egy blogot, a karantén második hónapjától kezdve. Minden este írok egy új bejegyzést.
tamasbarko.blogspot.com

4. Mik a terveid nyárra, az őszi újranyitásra?
A nyarat még nem tudom, amennyit csak lehet jönni és menni, meglátogatni embereket az ország különböző pontjain, akikkel a hétköznapokban nincs lehetőség találkozni. Feltöltődni, kikapcsolódni, hogyha ősszel újra beindul minden bírjam kellő erővel és energiával.
Játsszuk az akusztikus csalódást, amíg mindenki itthon van a csapatból. A DOOL projektet (Az ArtMan Egyesület művészetpedagógiai iskolai projektje. a szerk.) tovább vinni és teljes erőbedobással csinálni. Félek a visszarázódástól, de bízom benne, hogy könnyebben fog menni, mint ahogy most gondolok rá innen a szobámból ülve.

Tamás Barkó