HODWORKS x ARTMENŐK : IDOL A Kolorádó FESZTIVÁLON! ❤️
07.04. Csütörtök

Az Idol olyan teret hoz létre, ahol a normatív szempontból ép testű és fogyatékkal élő előadóművészek együtt tudnak színpadra lépni, és egy olyan világot teremtenek, amelyet a mindennapi, személyes élettereikben is szeretnének megélni. A két társulat tagjai arra világítanak rá, hogy a régóta sürgetett átható társadalmi változás számára talán a kortárs előadóművészet területe lehet a legmegfelelőbb kiindulópont. Nagyon is időszerű a hazai kortárstánc sokszor szigorú szabályrendszerének ilyen típusú újragondolása és felülírása.
Az ArtMenők az ArtMan Egyesület ifjúsági programja. Célja, hogy a különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt és egyenértékűen, közös témafelvetések és döntések mentén vegyenek részt mozgásos foglalkozásokon. 2022 őszén kezdtek el együtt dolgozni a Hód Adrienn által 2007 óta vezetett HODWORKS kortárstánc társulattal.

Hód Adrienn az ArtMenőkkel elmélyült próbatermi kutatási folyamatot végzett. A foglalkozások fókuszában az állt, hogy a különböző fogyatékossággal és nem normativizálható testtel élő fiatalok a HODWORKS táncosainak kíséretében számukra eddig ismeretlen terepeket fedezhessenek fel olyan biztonságos helyzetben, amelyben saját döntéseik révén tudnak megmutatkozni. Az alkotómunka során a résztvevők a figyelem intenzív irányításán, a tudatos testhasználaton és a térrel való összehangolt munkán dolgoznak, a végeredményként születő előadás pedig a normatív elvárásokkal ellentétben az előadók tudásához alakul, így inkluzív térben mutatkozhatnak be, rugalmas keretek között.

Előadók: Gláser Márton, Gyulavári Ági, Kacsó Imola, Karcza Boglárka, Kerekes Tamás, Marián Márk, Mészöly Andrea, Nagy Levente, Pakh Anna, Pataki Panka, Sudár Henrietta, Tóth Kata, Tóth Károly, Vay Ábel.
Rendező, koreográfus: Hód Adrienn
Művészeti asszisztensek: Kacsó Imola, Gláser Márton
ArtMenők szakmai/csoportvezetők: Mészöly Andrea, Gyulavári Ági
ArtMenők szakmai/csoport asszisztensek: Sudár Henrietta, Tóth Károly
Zeneszerző: Mákó Rozi
Fénytervező: Dézsi Kata
Stylist: Szeri Viktor
Fotók: Bede Kincső
Az ArtMenők Művészeti Program vezetője: Kopeczny Kata
Támogatók: OFF Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budavári Önkormányzat, Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány

FIGYELEM, kérjük, hogy értő figyelemmel vegyél részt a programon, fedezd fel a résztvevők egyedi történeteit, és élvezd az inkluzív teret, amely a tudatosság és az odafigyelés közös gyakorlására ösztönöz

https://kolorado.hu/idol