Az ÚJRA NYITVA rovatunkban ezúttal Sifter Vera mesél az elmúlt 3 hónapjától. 🙂

1. Mivel töltötted az időt az elmúlt/tavaszi hónapokban?
Elsősorban munkával. Irodalmi szervezeteknél és egy őszi fesztivál előkészítésében dolgozom. Mivel a munka nagy része az online térben folyik, gyakorlatilag azonnal és fennakadás nélkül átváltottunk a távmunkára.
Online térbe ment és megmaradt a heti rendszerességű Pilates edzésem – ez fontos támpont volt.
Szintén online folytatása lett az eddig havi rendszerességgel összejövő Body Mind Centering csoportunknak.
Rendszeres telefonkapcsolatban voltunk a barátainkkal, családtagjainkkal, a körhívások is adtak egyfajta ritmust.

2. Mi változott meg a mindennapjaidban a covid-19 helyzet hatására?
Mivel az évnek ebben a részében sokat dolgozom egyedül; ehhez képest erőteljes váltás volt hogy, átálltunk a családdal homeoffice-homschool üzemmódba és folyamatosan együtt vagyunk.
Viszonylag sokat jártam el esténként – kurzusokra, előadásokra – ez most teljesen abbamaradt és furcsa is kicsit visszagondolni rá, mennyit pörögtem a városban.
Télen masszírozni tanultam és tavasszal szerettem volna elkezdeni rendszeresen foglalkozni ezzel – ez most teljesen felborult, hullámokban elszomorít, de közben baromira izgalmas is figyelni, hogy miként változik meg az érintés, érintkezés szerepe a saját életemben

3. Próbáltál-e ki valami újat?
Az elején vadul vetettem – csíráztattam, mikrozöldséget neveltem a gangon és a szobában. Főztem minden nap, beemeltem a repertoárunkba egy sor egészségesebb, vegetáriánus ételt.
Aztán online órákon vettem részt, olyan témákban, amiről előtte nem is gondoltam, hogy lehetséges – különböző országokból. Nagyon izgalmasnak és fontosnak találom az online kapcsolódásban rejlő lehetőségeket, ha nem a valóságos találkozások pótlásaként gondolok rá, hanem olyan új területként, amivel eddig nem foglalkoztam..
Én is elkezdtem a mozgással, érintéssel foglakozó blogomat (https://masszazstolmozgasig.blog.hu/) írni – heti rendszerességgel töltök fel ide anyagot.

4. Mik a terveid nyárra, az őszi újranyitásra?
Most azt látom, hogy nekem bezárkózni könnyebb volt, mint visszanyílni. Igyekszem fokozatosan adagolni a külvilágot, az ingereket. Mindenképp tervezek pihenni, nem csinálni semmit, nézni ki a fejemből.
Közben meg szokás szerint nagy terveim vannak – az ArtManon belül is- mikor ezeket a sorokat írom, egy pályázaton dolgozunk épp a tavasszal született terveink őszi megvalósítására.