HOGY MIRE ELÉG?

Egy átlagos SZJA 1% felajánlásból egy mozgáscsoport foglalkozást tudunk megtartani – majdnem… társvezetéssel mondjuk 2 x 1% -ból. Vagy egy adott foglalkozásra, fellépésre a résztvevő mozgássérült csoporttagot egyszer el tudjuk juttatni. 

Jelenleg a heti rendszerességgel működő csoportjaink száma kettőre redukálódott – a Tánceánia Együttesben és az ÉNO értelmi akadályozott csoportban tudunk folyamatos jelenléttel dolgozni. Ez évente nagyságrendileg 100 foglalkozást jelent. Szeretnénk azonban ismét megteremteni a lehetőséget a korábban sikeresen működő látássérült csoport ismételt elindulására, továbbá egy új, vegyes képességű csoportnak lehetőséget biztosítani az indulásra. Igény az van rá, elhihetitek.

A vegyesképességű résztvevőkkel működő, terápiás fókuszú, mozgásos önismereti csoportok folyamatos működése munkánk alapja. Ezek jelentik a művészeti munkánk megalapozottságát is. Adód 1%-nak felajánlásával a mozgáscsoportok folyamatos működésének lehetőségét támogatod. 

ADÓSZÁMUNK: 18120426-1-41

Rendelkező nyilatkozat, amit itt tölthetsz le.

Vagy: TÖLDSD KI ONLINE a rendelkező nyilatkozatot!

   

HOGYAN ÉS MEDDIG TUDSZ RENDELKEZNI AZ ADÓD 1%-RÓL?

Ha egyéni vállalkozó vagy: ha a február 25-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 15EGYSZA nyomtatványon elektronikusan vagy postai úton .

Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat:  az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2016. május 10-ig eljuttathatod munkáltatódhoz, vagy 2016. május 20-ig elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak.

Ha munkáltatód készíti el és nyújtja be adóbevallásodat: a 15 EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak, vagy 2016. május 20-ig papír alapon vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatod a NAV-nak.

Ha magánszemélyként küldöd be adóbevallásodat: elektronikusan rendelkezhetsz az 1553 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a NAV-nak 2016. május 20-ig.

MIÉRT AZ ARTMAN SZÁMÁRA?

Mert egy olyan elfogadóbb társadalomért dolgozunk, ahol épek és sérüléssel élők közösen tudnak élni, dolgozni, alkotni.

Mert több mint tíz éves munkánk eredményei láthatóvá teszik, hogy mind az egyén, mind a közösség szintjén lehet és tudunk pozitív változásokat létrehozni. 

Mert nyilvános előadásaink alkalmával a többségi társadalom számára is fel tudjuk mutatni azokat a speciális értékeket, melyeket a különböző sérülésekkel élő emberek képesek nyújtani. 

Mert oktatási és módszerfejlesztési munkánknak köszönhetően az egyesületben kidolgozott speciális csoportvezetési gyakorlat, valamint az általunk alkalmazott szomatikus módszerek egyre szélesebb körben elérhetővé válnak. 

Mert az utóbbi években a nemzetközi szakmai párbeszédek révén nem csak az egyesület maga, de egyben hazánk is felkerült arra a szakmai „térképre”, ahol a jó gyakorlatokat keresők találhatnak példákat jövőbeli működésük alakításához.  

1%