Jobbágy Bernadett: Egymást tanítva – Body-Mind Centering® műhely a Budapesti Korai Fejlesztő Központban című riportfilmjének premierjére, a II. Magyar Speciális Független Filmszemle alkalmával kerül sor. A film a korábbi SPARKS projekt egyik hazai vonatkozású szakmai programja kapcsán enged bepillantást kollégáink munkájának egy szeletébe. 

Az Egymást tanítva c. film a szemle első napján, a III. vetítési blokkban lesz látható, 2016. október 26-án, 17 órától.

ii-spec-filmszemle-meghivo

II. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest

2016. október 26-27.-én második alkalommal rendezik meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét, Budapesten. A rendezvény speciális mivolta abban rejlik, hogy értelmi fogyatékossággal élő és autista filmkészítők, valamint pszichiátriai-, és szenvedélybeteg alkotók által készített filmek kerülnek programján bemutatásra.
Az idei évben 32 alkotás került a versenyprogramba, melyek az ország számos településéről, de a határon túlról is érkeztek.
A felhívásra civil függetlenfilmesek és diákok is szép számmal küldtek be filmeket a sérültség, a fogyatékosság témakörében, melyek az integráció további elősegítése céljából szintén bemutatásra és értékelésre kerülnek a rendezvényen.
A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek döntése alapján, a tavalyi évben elindított hagyomány folytatásaként kiosztásra kerül majd, többek között, a „Szemle nagydíja”, az „Aranyszárny nagydíj”, valamint az „Arcaink nagydíj” is, több mint egymillió forint összdíjazásban.
Az értékelő munkát Janisch Attila filmrendező, érdemes művész, Dr. Radványi Katalin főiskolai tanár, ELTE-BGGYK, Kulcsár Tamás filmrendező és Lovass Tibor médiapedagógus látja el.
A különleges program a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület együttműködésében kerül megrendezésre, melynek megvalósulását és díjazását a Magyar Nemzeti Filmalap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatta.

A szervezők a két nap során minden érdeklődőt szeretettel látnak!
A belépés ingyenes!

A rendezvény helyszíne: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest, 6. kerület, Eötvös u. 10.
Időpontja: 2016. október 26-27.
További információ:
Tel: 06702817836; E-mail: info@msmke.net Web: www.msmke.net