Mozdulatainkban benne rejlik személyiségünk, élettörténetünk, sokszínűségünk. A Lábán Mozgáselemző Rendszer támpontokat ad a mozdulatok megfigyeléséhez és értelmezéséhez. A műhely során a mozdulatok színét, tónusát adó mozgásminőségekkel foglalkozunk. Átéljük a mozgás szabadságát és kontrollálását, pihekönnyű és erőteljes mozdulatokkal kísérletezünk, hirtelen rezdülünk, vagy épp belelassulunk egy-egy mozdulatba. Táncunkkal színesítjük a körülöttünk lévő teret és egymást. A műhely második felében ezekből a minőségekből közösen összetett és különös képeket alkotunk. Az Artman Egyesület speciálisan mozgó táncosai tapasztalati szakemberként gazdagítják a palettát.  

A műhelyen való részvételhez mozgásos előképzettség nem szükséges. Laikus érdeklődőket és szakembereket egyaránt szeretettel várunk, akik nyitottak a szabad mozgásos kísérletezésre. Mozgásra alkalmas ruházat és zokni ajánlott.

Maximum létszám: 16 fő

Gyulavári Ági tánc- és mozgásterapeuta, mozdulatelemző szakember, pszichológus (CMA, LIMS Laban Institute of Movement Studies), mozgásművész. Az Artman Egyesület projektjeiben tánc- és mozgásterapeutaként, oktatóként, előadóművészként, rendezőként és szervezőként működik. KÉTség című duettje és Távolról Áttetsző című, autizmus témájú előadása az egyesület repertoárdarabjai között szerepelnek. Jelenleg a Thalassa ház pszichoterápiás és pszichiátriai rehabilitációs intézetben dolgozik tánc- és mozgásterapeutaként. 2011. óta vezet Lábán Mozgáselemzésen alapuló szomatikus órákat. 2016-ban indította el szakembereknek szóló Lábán Mozgáselemzés felnőtt képzését.