A műhelymunka betekintést enged az Árpádházi Szent Margit ÉNO-ban folytatott, középsúlyos értelmi akadályozott felnőttek csoportjában zajló munkánkba, a csoport tagjainak részvételével. Az órákon különböző jellegű, sokszor fogalmi, vagy érzetek mentén húzódó téma (pl. ismerős – ismeretlen; otthonosság; stb.) inspirálja a táncokat, melyekben mindenki saját testi-lelki adottságai mentén van jelen. Az idei folyamatot a “hiány” fogalomköre és jelensége, valamint annak betöltése inspirálta, így a műhelymunka alkalmával is várható e téma felbukkanása.

A workshopra szakemberek, laikus érdeklődők jelentkezését várjuk. A részvétel előképzettséget nem igényel; kényelmes ruhát, valamint nyitott és kíváncsi jelenlétet hozz magaddal.

A műhelyt vezeti: Jobbágy Bernadett, asszisztens: Kopeczny Kata, segítő táncos: Kálmán Ferenc

Jobbágy Bernadett: előadóművész, koreográfus, testtudati mozgáscsoport vezető, az ArtMan Egyesület tagja. A szomatikus módszereken belül a Body-Mind Centering® iskola elméleti és gyakorlati tanításaiban mélyedt el. Az Árpádházi Szent Margit ÉNO középsúlyos értelmi akadályozott felnőtt mozgás-csoportjával évek óta áll sokszintű kapcsolatban, asszisztensi, koreográfusi, csoportvezetői minőségekben.

Kopeczny Kata:  elnökségi tag, alkalmazott mozgásművészeti és testtudati csoportvezető, Harangozó Díjas táncművész. Az ÉNO felnőtt értelmi akadályozott mozgáscsoport állandó segítő táncosa. Rendszeresen részt vesz az Egyesületben létrejövő alkotásokban mint táncművész, tapasztalataival, hozzáértésével segíti az alkotások létrejöttét.  Évek óta tart függőknek  jóga órákat, korábban testtudati és színházterápiás foglalkozásokat is.

Max. létszám: 12 fő