A Barkó Tamás és Farkas Dorka által vezetett workshop olyan egyszerű, de alapvető felvetésekkel foglalkozik mint a talaj, vagy társunk nyújtotta támasz, a követés-vezetés, vagy a könnyedség-súlyosság. Játékosan, a megszokott mintáktól eltérő utakra invitálva a résztvevőket (újra)ismerkedünk a kontakt-improvizáció lehetőségeivel.

Várjuk a látássérülteket, újrakezdő volt csoporttagokat, kezdőket, akik még nem próbálták, de a műhelymunka mindenki számára nyitott, akit érdekel a vakokkal folyó közös tánc lehetősége kontaktos/táncos megközelítésből.

A foglalkozás előtanulmányt nem igényel. Hozz magaddal kényelmes ruhát, zoknit, amiben könnyedén tudsz mozogni.

Barkó Tamás született vak, az Artman Egyesület és a Tánceánia együttes tagja. Több éve szervez  mozgásos önismereti saját élmény csoportot látássérültek részére. .

2012-ben az Egyesület delegáltjaként hét hónapos ösztöndíjat nyert Indiába, Kerala államba, egy nemzetközi szociális vállalkozás alapismereteit átadó képzésre. – www.kanthari.org

A programban Tamás egy Richard Gere film, a „Shall We dance” (magyar címén: Hölgyválasz) ihlette tervvel vett részt. Kiindulópontja az a tapasztalat, hogy főként a született vakok nehezen oldódnak a táncparketten. Ezen szeretne minél többet segíteni az ArtMan Egyesület közreműködésével

 

Farkas Dorka: okleveles kreatív-tánc oktató, hatha jóga oktató, testtudati mozgás-csoport vezető, mozgásművész, az ArtMan Egyesület elnökségi tagja. Az ArtMan Egyesülettel 2011 óta dolgozik, a Mozgásos Önismereti Sajátélmény Csoportot vezette évekig (MÖS). Ezt a csoportot az egyesület eredetileg látássérült résztvevőknek indította, később integrált, vegyes csoporttá alakult. A Tánceániával, a halmozottan sérült és ép mozgású táncosokkal alakult együttessel 2012 óta táncol, 2014 óta társvezetője. Improvizációval, kontakt-improvizációval foglalkozik. Rendezőként a szabad, de struktúrált jelen idejű kompozíciók érdeklik, ahol minden résztvevő számára hozzáférhető a mozdulattal, jelenléttel, figyelemmel való „teremtés”.

 

Dorka és Tamás az ArtMan Egyesületben és a Tánceániában is közösen dolgozik. Tanítottak együtt , először az Emmi Rákospalotai javítóintézetben és Speciális Gyermekotthonban – www.leanynevelo.hu – idén nyáron pedig a Samsara fesztiválon.