Az órán játékos improvizációs feladatokkal dolgozunk. Megtapasztaljuk saját magunk és a csoport mozgását. Egyszerű mozdulatokból építkezünk, amik segítenek eljutni egy közös tánc-élményig. A megváltozott képességű fiatalokra, felnőttekre adaptált foglalkozás a kortárs tánc improvizációs és kompozíciós technikáiból indul ki. Alapja a szabad mozgás, ami a strukturált feladatokon keresztül formálódik és mélyül el a résztvevőkben. A kreatív folyamatok mozgásban, táncban jelennek meg az órán.

Olyan értelmi akadályozott és ép fiatalokat, felnőtteket várunk, akik részt vennének egy közös munkában, ahol táncolunk, improvizálunk. Az óra előképzettséget nem igényel, kényelmes ruha ajánlott.

Mészöly Andrea: táncos, koreográfus, halmozottan fogyatékos mozgáskorlázott gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó mozgásművész, szomatopedagógus. Artman Egyesület tagja.

2004 óta rendszeresen vezeti a Baltazár Színház színészeinek tánc és improvizációs óráit. A csoportban Down-szindrómával illetve értelmi fogyatékossággal élő fiatalokkal, felnőttekkel dolgozik együtt. 2010-ben kapcsolódott az Artman Egyesülethez előadóművészként. A Tánceánia Együttes súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtt csoportjában táncosként segíti a csoport művészeti projektjeit.

2011-ben Beszélj rólam című koreográfiáját két halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott előadőadóművész, Bruckner Csaba és Tóth Károly bevonásával hozta létre. Az előadást többször bemutatták elsősorban felnőttek és középiskolás fiatalok számára szervezett színházi, beavató előadásként, így segítve a megváltozott képességű emberek társadalmi integrációját.

2015-től III. Kerületi Csillagház Általános Iskola gyógypedagógusa, ahol halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyerekekkel végez terápiás munkát.

Asszisztens: Jobbágy Bernadett

Max létszám: 15 fő